|
|
|
|
| |
Köszönöm szépen. A teszt érdekes, de a képek mérete, sajnos, a szememnek sok gondot okoz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
jó reggelt
Az adott témakör tesztlapoknál 210 kérdés van meg teljes egyéni kvízként még nem funkcionál remélem, ha a munkám engedi
szept. elején meg lesz a 333 kérdés |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Hol lehet fellelni a tesztet? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
hát erre ez a megoldás lehetséges, még sok kérdés hiányzik
nehezet már nem akarok. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| A képek jól láthatók, nekem inkább az idővel volt gondom. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| hát inkább ha a képek nem láthatók olvashatók azt lenne jó visszajelezni, nem hiszem, hogy annyira borzasztó...az idő rövid ezért ha kész lesz minden aktív játékos kap 100 jokert, hogy élhessen a 3 perces idő hosszabbítással. Viszont a jó válaszokért fizetendő jokerek száma jócskán fel lesz emelve |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| Hááát... Kipróbáltam, nem semmi! Lehet, hogy az IQ-m mínuszba ment? :) |
|
|
|
|
| Hayna
|
( #118 ) 2010-08-23 06:46:25
|
|
|
|
| |
fárasztó |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Az IQ kvíz számos kérdése már el van fogadva a tesztlapok kategóriában, ki lehet próbálni.
esetleg itt lehet észrevételeket tenni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Az Északi mitológia kvízhez annyit fűznék hozzá előzetesben, hogy a Sigurd és Siegfried történetében sok közös van.
Azonban a Volsunga saga teljesen más mint a Nibelungok, a Wagner féle opera szövegkönyvhöz képest pedig ég és föld.
Ahol a kérdés a Germán-mitológiából kerül ki ott a kérdés végén jelzem, ha muszáj a kvíz főtémája mellett.
Valahogy így:
Ki volt Sigurd felesége? (Északi mitológia-Völsunga saga)
Ki volt Siegfried felesége (Északi mitológia-Nibelungok) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
A Francia Nagydíjat 1950-ben rendezték meg először a Formula-1-ben Rouen környékén. Addig a Franciaországban rendezett versenyeket hivatalosan Grand Prix de l'Automobile Club de France-nak nevezték.
Az első Francia Nagydíjat 1950-ben Rouen-Les-Essartsban rendezték.
A kérdést e szerint javítom. |
|
|
|
|
| Törölt bejegyzés
|
( #114 ) 2010-03-25 15:09:58
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Kati teljesen igazat adok, én szóvá tettem az illetőnek és én is azóta nem tudtam üzenetet küldeni. Most Franciaroszág kvíznél egy óriási (szerintem) baklövést tettem szóvá a hibajelzést befogadta, de nem tudom kijavította
-e? A kérdés arról szólt, mikor volt Franciaországban az első Forma 1-es Nagydíj 1968-at jelölt, holott, már az első évben 1950-ben Reims-ben megrendezték az első Francia GP-t.
Kati úgy látszik téged is azt irritál, ami engemet! G. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Hát szerintem egyik sem lehet a jó válasz mert az oldalon és a játékfelületen nincs ilyen lehetőség.-
Talán az lehet az oka, hogy vannak akik különféle neveken többször is zaklatták az illetőt.
Utalnék az Üzemeltetés topik 388-as bejegyzésére.
Nagyon nehéz ma regisztrálókat és játékosokat hozni és megtartani, Nem örülök annak, hogy esetleg előfordul olyasmi amikor engem megkerülve valaki magánlevélben kioktat valakit arról hogy mit, hogy merre és miért. Arra itt vagyok én. Azt hiszem épp elégszer avatkozom, sőt sokszor is, nem kellene ezt fogadatlan segítőknek megfejelni.
Ha csak nem áll elő olyan helyzet, hogy tudom az illető esetleg jobban tud ráhatni valakire mint én.
Hát kb. ennyit tudok válaszolni. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Oké, ha kész lesz, meglátom, köszi!
Más:
Olaszország kvíz. Hiba jelzést küldtem, "a kvíz írója nem fogad tőled magánüzenetet". Amit kifogásoltam: "Telefonos segítséget kérek", "Felezőt kérek". Ha nem tudom a jó választ, mindkettő jó lehet. Nem lehetne az ilyeneket mellőzni? |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
kétféle módon tudod megnézni, hogy mozog-e
ha a gépeden van InfraView képmegjelenítő, akkor nem a Painttel nyitod meg hanem azzal.
vagy próbaképpen beilleszted a képtárba és ha rákattintasz akkor megnyitás után a megjelenítésben mozogni fog. És utána törlöd de ott is hagyhatod. Esetleg nyithatok egy tesztképek funkciót a képtárban.
A kvízíró felület nem aktív, akkor "válik" azzá ha a kész kvízt megnyitod és játszol vele. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Biztos hogy fog mozogni, ha animáció.
Más arra kérem a kvízírókat, hogy ami kvízírási szabályban írva van tartsuk be.
Pl. az időhatárokat valamint azt beszéltük meg az elején és le is van írva ha nem akarsz választ írni azt három nagy O-val
jelöld. így? OOO ehhez képest oooo ooo ilyesmiket látok.
Örülnék ha ez a dolog be lenne tartva mert sem időm sem energiám arra, hogy én javítgassam ezeket. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Próbaképpen tettem be GIF-képeket. Kér hogy kvíz-írás közben nem látszik, mozogni fog-e?
Egyébként én úgy találtam, hogy beírtam: "madár neve.gif". |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
ami nagy terjedelmű azt nem teszi be
meg nem kötelező, fel lehet dobni vele a kvízt, nem minden Gif mozog általában angolul több és specifikusabb találatot hoz |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Nagyon jó képeket találtam, azt hiszem párat cserélek is. Jönnek ha magyarul beírom is. Köszi a tippet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Köszi próbálkozom mert nagyon tetszenek azok a képek, hangulatos. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Szia!
Nem ez csak példa, a GIF formátumú képek mozognak.
Ha csak képre keresel és nem kötöd ki, hogy csak mozgó GIF képet szeretnél akkor minden formátumú képet hoz vegyesen a kereső. A másik formátum amit elfogad a rendszer a Jpeg.
Nem muszáj GIF-et csk ha van.
Én angolul írom be a keresőbe.
Magyarul még nem próbáltam , de biztos úgy is megtalálja meg kell nézni.
Mondjuk beírod: "madár gif mozgó kép" meglátjuk mi lesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Észre vettem és tettem is bele a kvízembe, de az a kérdésem, hogy csak angol nyelven ad mozgó képeket ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Tisztelt kvízírók!
Biztos észrevettétek, hogy a játékfelület GIF képeket is meg tud jeleníteni. Ez annyit jelent, hogy kvízeitekhez
mozgó képeket is fel tudtok tenni.
ha angol nyelven keresel képet
pl. mondjuk egy atomerőműről akkor beírod, hogy:
reactor moving gif picture, akkor mozgó képeket hoz be a kereső feldobhatja a kvízt az ilyen képek feltétele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Kedves játékostársak!
Ma teljesen lelombozódtam. Leéltem 61 évet abban a tudatban, hogy az erdei fülesbagoly és az uhu egy és ugyanazon madár, mígnem a mimi.hu (köszönet az ötletért az üzemeltetőnek) rá nem világított a tévedésemre. Ráment a napom a kutakodásra, végül úgy döntöttem, hogy ez a tollas fajzat kimarad a készülő kvízből, főleg, miután a képek sem egyértelműek. Nem akarok hülyeséget írni, inkább nem írok semmit.
Üdv: Nortonka |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Ezekkel a furcsa karakterekkel én is találkoztam, de ezen minden kvízíró könnyedén tud segíteni. A kérdés feltöltése után a vastag betűs szövegben szépen látszanak ezek a blabla karakterek. Csupán annyi szükségeltetik hozzá, hogy feltöltés után mindenki még egyszer olvassa át a kérdést és a válaszmagyarázatot. Írás közben a hibajelző (legalábbis a Mozilláé) eleve hibásnak húzza alá. Ha más hibát nem látunk, valószínű, hogy az ékezetes karakterrel van gond, még ha első ránézésre nem is látszik, és könnyűszerrel ki lehet javítani.
Jó munkát mindenkinek! |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Tisztelt Kvízírók!
Arra kérek mindenkit, hogy használja a kvízkislexikon topikot,
ugyanis számos esetben vannak olyan kifejezések egy-egy kvízben amit nyilván kevesen tudnak, én sem azonban ha ezeknek a szavaknak a válaszmagyarázatban nem világítjuk meg a jelentését akkor az nem szerencsés.
Figyeljünk a másolásoknál az idegen karakterekre, számos régi
weblap használ olyan karaktereket amelyek béníthatják a kvíz futását.
pl.ferde macskaköröm olyan macskaköröm ahol a két vonal ' '
így néz ki, vagy a hosszú Ő Ű fölött nem kettős ékezet hanem hullámvonal ill. alul nyitott háromszög ez megnehezíti a kvízek átnézését.
Más ha egy kvízben nincs 5-6 kép az még ok, de azt nem tudom senki helyett felvállalni, hogy a kvízéhez képeket tegyek fel, vagy tartalmi javítást végezzek, mindaddig nem kerül játékba a kvíz amíg írója azokat az elvárásokat nem tudja, vagy akarja teljesíteni ami szükséges ahhoz, hogy színvonalas alkotás kerüljön ki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Köszönöm szépen. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Dörmögőnek üzenem mivel a levelezője ki van kapcsolva, hogy a Biblia hatása a művészetekre II-ben a ''Kinek a szerzeménye Az Úr kezében életem című zenedarad?''
A címben van elütés. Köszi szia. |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
| a kérdést én javítottam, rossz válaszként: 1890-re |
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
Kedves Éósz!
A kvízedben van egy gondom az alábbi kérdéssel:Mikor rendezték meg Budapesten, a Royal szállóban az első filmvetítést? A válaszoknál, a jó válasz 1896, de a rosszak között is van 1896. Ide írtam, mert nem tudtam elküldeni a hibajelzőbe, a címzett levelezője ki van kapcsolva, jelent meg.Üdv:Cikória |
|
|
|
|
|