FőoldalAdataimKvízKvíz RanglistaÜzenetekIsmerőseimKéptárFórum
E-mail cím:
Jelszó:        
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavam
Gyerekszáj
Új hozzászólás
1 

Nortonka ( #29 ) 2010-07-22 11:16:29
Privát üzenet
A klubban emlegetett légyről jutott eszembe:
Anyósom falusi konyhájában hagyományos légypapír lógott a lámpáról. Csaba fiam (7-8 éves lehetett) kézzel fogdosta össze a legyeket, és egyenként dobálta fel őket a ragacsra. Mindegyiknél megjegyezte:
-Hadd örüljön a Nagymama!
Válasz erre

Hayna ( #28 ) 2010-07-21 08:50:28
Privát üzenet
A 4 éves Balázs megkérdezi:
- Anya, ha én megnövök Bálintra, akkor is Balázs leszek?

Csattanó:
Balázst ugyanazok a pedagógusok tanították, mint 3 évvel előtte Bálintot. Mindegyik Bálintnak szólította...
Válasz erre

Hayna ( #27 ) 2010-07-21 08:47:12
Privát üzenet
A 3 éves Gábor homloka éppen az ebédlőasztal széléig ért. Neki is futott, lévén mozgékony és szeleburdi gyerkőc. Gondolkodott egy darabig, hogy sírjon-e, aztán inkább elkezdte verni az asztalt (már akkor is! )
- Cúnya asztal, megütött!
Mire az apja:
- Az asztal ment neked, Gáborka?
- Igenis nekemment! Van lába, nem?
Válasz erre

kvízcity 33 ( #26 ) 2010-06-30 16:40:18
Privát üzenet
Az öcsém kislánya imád fürdeni.

A következőt mondta: "Annyira kívánom ezt a vizet, hogy összefutott a nyál a hátamon"

Ugyanő bújócskázáskor: " Én elbújok, te meg elhunysz"
Válasz erre

Nortonka ( #25 ) 2010-06-08 20:02:04
Privát üzenet
Csaba fiamnak 4 éves korában csúnya hólyaghurutja volt. Mikor újra mehetett oviba, kérdezték:
-Csabika, mi bajod volt?
-Hólyagkuruttyom volt!
Válasz erre

Nortonka ( #24 ) 2010-06-02 17:19:50
Privát üzenet
Egykori nagycsaládos táborozásunkkor történt a következő eset.

Kirándulásból tért haza a csapat, én "otthon" főztem. Az akkor 4 éves Viola (ma már anyuka) lelkendezve futott egy rozsdás patkóval: "Kati néni, Kati néni, LÓCIPŐT találtunk!
Válasz erre

Nortonka ( #23 ) 2010-04-30 13:52:23
Privát üzenet
"Csicskaavatás" az iskolai vándortáborban:
A feladatom: ébreszteni az újoncokat. A feladat: Rolandot elrabolta a Viet-Kong, meg kell keresni az éjszakai erdő közepén.
Ébresztem a "kicsiket", köztük a saját kisfiamat:
"-Ébredj, Levike, Rolikát elrabolta a Viet-Kong!"
Mire Levike:
"-Ha elvitték, biztos kell nekik!"
És ezzel nyugisan alszik tovább.
Válasz erre

Előzmény: ( #22 ) Gaia 2010-04-28 19:38:11
Gaia ( #22 ) 2010-04-28 19:38:11
Privát üzenet
Két éve történt, magyar nyelv javítóvizsgán.

A 6. sztályos fiúcskának kellett 5-5 "j" és "ly" szót írnia. Ez utóbbinál három után megállt a tudomány. Magyaros kolleganőm segíteni akart, mondta írja le igazgató bácsi nevét, aki Mihály névre hallgat egyébként.
A gyermek szeme felcsillant, és boldogan leírta: Lalyos.
Válasz erre

Nortonka ( #21 ) 2010-04-15 08:59:21
Privát üzenet
Most látom, ezt már Álmos-napon beírtam!
Válasz erre

Előzmény: ( #20 ) Nortonka 2010-04-15 08:56:43
Nortonka ( #20 ) 2010-04-15 08:56:43
Privát üzenet
Tas névnapról jutott eszembe egy ismerősöm fia. Nem emlékszem, hány éves volt, óvodás, vagy kisiskolás. Nagyokat ásított az orvosi rendelőben, a doktor néni megkérdezte:
-Álmos vagy?
-Nem, Tas vagyok.
Válasz erre

Nortonka ( #19 ) 2010-04-08 16:58:30
Privát üzenet
Eszembe jutott egy aranyos sztori:

Középső fiam pár hónapos volt, így a nagyobbikkal az apja ment el csizmát venni. Vettek is egy akkor nagyon menő hótaposót. Pár nap múlva hallom kintről (nagy udvarunk volt) a szomszéd néni hangját:
- Csabika, miért csoszogsz? Emeld fel a lábad!
- De akkor leesik a csizmám!
Gyerek be, csizma le, belebújok, hát a 39-es lában kényelmesen elfér benne.
- Kisfiam, hát miért nem mondtad Apádnak, hogy nagy?
- Mert úgy tetszett, és féltem, hogy nincs kisebb!
Válasz erre

Nortonka ( #18 ) 2010-03-18 12:13:27
Privát üzenet
Középső gyermekem kiskorában (és csodálatos módon kamaszként is) nagyon szerette a zenés operett-, musicalfilmeket. Már szakmunkástanuló volt, akkor is végignézte velem a Mágnás Miskát, Csárdáskirálynőt, stb.

4-5 éves lehetett, mikor -nem először- megnéztük a Bob herceget. Mikor felhangzott az "Érted eped a szívem..." kezdetű dal, Péterkém izgatottan kiabálta:
-Hallod, Anyu? Már mondja a csalogató-nótát!
Válasz erre

Atia ( #17 ) 2010-03-10 11:25:35
Privát üzenet
-Kisfiam, mint a gyerekek általában, szereti a reklámokat nézni és idézni . Az Unicum csak pozitívan szlogen nála így hangzott : Punikum, csak pozítívan

-Újabban sok választási hírdetés látható. Az egyiken az az úriember látható aki levágatta a trendi kis szakállát . Amikor a férjem meglátja mindig megjegyzi, hogy itt ez a majom. Bandikám, a kisfiam a minap így szólt : Ott megy át a hídon a Majom bácsi
-Olyan két éve pedig megkérdezte tőlem, hogy "anya ! mi az a Gyurcsány takaró ? (a Gyurcsány takarodj után )

Egyszer az anyukám ideges lett, és bevett nyugtatót. Persze Bandi egyszerre tudakolta, hogy mit csinál a Mama, aki elmagyarázta neki a gyerekek szintjén . Este pedig elmesélte, hogy a Mama "nyugicukrot" evett Azóta ha valaki ideges mindig mondjuk, hogy "nyugicukor"

Hát most ennyi jutott az eszembe
Szép napot mindenkinek :) Atia
Válasz erre

Nortonka ( #16 ) 2010-03-09 18:11:54
Privát üzenet
Jókedvnek nincs híja!
Válasz erre

Előzmény: ( #15 ) kvízcity 33 2010-03-09 17:52:40
kvízcity 33 ( #15 ) 2010-03-09 17:52:40
Privát üzenet
hát elég nehéz visszaemlékezni a nagyobbik lányom még 21 éves
egyik topik ilyen a másik olyan N egyformán jut az eszébe mindig az embernek ami volt, meg sokszor vannak az embernek problémái amik lenyomják ilyenkor nincs kedve írni sem. N mindig mennyiség számít inkább az hogy jó kedvvel legyen az a kevés is.
Válasz erre

Előzmény: ( #14 ) Nortonka 2010-03-09 17:24:12
Nortonka ( #14 ) 2010-03-09 17:24:12
Privát üzenet
Kicsi koromban nagyszüleimnél laktunk. Mamám egészen fiatalkorától asztmás volt, mindig arra tanítottak, hogy "a mama nem tud felvenni, beteg szegény". Egyszer Mama sikeresen kifuttatta a tejet, kicsúszott a száján: De hülye vagyok! Katika ezt is szépen megjegyezte.
Egyszer produkáltani akartak a szomszédok előtt:
-Mondd meg szépen, Katika, milyen a mama?
Mire én:
-Beteg szegény hülye!

(Lehet, hogy én is így járok az unokával??)
Válasz erre

Gaia ( #13 ) 2010-03-07 19:13:13
Privát üzenet
Ejnye Kati, ne keseredj el!

Gyerekek írták Istennek

- Jobb lenne, ha az ember nem jönne szét olyan könnyen. Rajtam 3 öltés van, és kaptam injekciót is.

- Nem gondoltam, hogy a narancssárga megy a lilához, amig kedden nem láttam a naplementét, amit Te készítettél. Klassz volt.
Válasz erre

Előzmény: ( #12 ) Nortonka 2010-03-06 12:47:43
Nortonka ( #12 ) 2010-03-06 12:47:43
Privát üzenet
Ha nagyon unalmas, hogy csak én szólok hozzá, az üzemeltető hozzájárulásával akár törölhetem is a topikot érdektelenség címszóval.
Válasz erre

Nortonka ( #11 ) 2010-03-04 16:50:28
Privát üzenet
Így kvízírás közben jutott eszembe ez a kis sztori:

Sok éven át gyerekeket táboroztattunk a helyi Nagycsaládos Egyesület keretében. Minden turnusban vendégünk volt két napig egy tapasztalt madarász barátunk, aki a szakszerűen, hálóval befogott madarakat megismertette a gyerekekkel. Egy ízben épp arról mesélt a gyerekeknek, hogyan építi fészkét a citromsármány, mikor a mi kotnyeles, enyhén szólva hiperaktív Ákosunk közbekiabált:

-És amikor kész van, beletojásol!
Válasz erre

Nortonka ( #10 ) 2010-02-22 17:48:02
Privát üzenet
Nem voltam már épp gyerek, de eszembe jutott egy gimis "aranyköpésem":

"Cromwell halála után még lord protector is volt"
Válasz erre

Nortonka ( #9 ) 2010-02-21 13:08:32
Privát üzenet
Azért ezt a kvízbe nem írom be!
Válasz erre

Előzmény: ( #8 ) szemtelen rigó 2010-02-21 09:37:13
szemtelen rigó ( #8 ) 2010-02-21 09:37:13
Privát üzenet
részlet egy környezet dolgozatból név nélkül, csak az érdekesség kedvéért, nem saját.

Az Egerészölyv jellemzése:

"Egerésző öjv"

- szőrzet borítja
- 5-6 kicsinye van
- jó a hallása érzékeny füle mindent meghal
- fogai élesek
- szeme kiváló sötétben is nagyon jó
- szaglása kiváló
- tápláléka: bogarak és fűfélék
- gerinces
- emlős
- rejtőszíne van
.

Ez van
Válasz erre

Nortonka ( #7 ) 2010-02-20 08:29:37
Privát üzenet
Álmos névnapról jutott eszembe ez a sztori:

Ismerősünk Tas nevű fia 5-6 éves lehetett, mikor a gyerekorvosnál nagyon ásítozott. A doktornéni megkérdezte:
-Álmos vagy?
Mire ő:
-Nem, Tas vagyok.
Válasz erre

Nortonka ( #6 ) 2010-02-11 14:17:11
Privát üzenet
Na, az én Péter fiam nem volt ilyen disztingvált!

Kisiskolások voltak még, mikor a balatonedericsi strandon meglátott a közelben két monokinis (megjegyzem, igen dekoratív) hölgyet. Izgatottan kezdte rángatni a bátyját, közben ordított: "Odanézz, Csaba, csöcsös nő, csöcsös nő!" Alig tudtuk elhallgattatni, égtünk, mint a rongy!
Válasz erre

Előzmény: ( #4 ) Gaia 2010-02-10 19:57:01
kvízcity 33 ( #5 ) 2010-02-10 20:19:55
Privát üzenet
A kisebbik lányom sikeresen felkapaszkodott az íróasztalra
és minden számára kedves állatot a "malac" névvel illette, megállt az íróasztal tetején és kezét kinyújtva elkezdte mondani a Frigyes nevű papagájnak, hogy Gyere Malac Gyere.

A "malac" a hülye ment is a lányom tenyerére aki azonnal megmarkolta ami csak azért érdekes mert én soha nem tudtam megfogni pedig annyira hozzám volt szokva, hogy nem tudtam tőle írni ha kint volt, mert vagy a papírt cakkozta ki vagy a ceruza hegyét pattintotta le ugyanis mindent kizárólag faceruzával írok (attól érzem jól magam) egyébként meg mindent elkövetett a "malac", hogy felhívja magára a figyelmet, beszélt is több mondatot

Nos a papagáj berepült a gyerek kezébe, 2 sec néma csend a gyerek is meg a "malac" is meglepődött aztán közös ordítás, bőgés stb.

azóta szlogen a családban: a "Gyere Malac Gyere"
Válasz erre

Gaia ( #4 ) 2010-02-10 19:57:01
Privát üzenet
Az unokaöcsém lehetett vagy 4 éves, amikor meglátott az újságban egy fedetlen keblű hölgyet.
Nézte egy darabig, majd megszólalt. - Nézd! A néni kitette a szívét!
Válasz erre

Nortonka ( #3 ) 2010-02-03 14:00:21
Privát üzenet
Legkisebbik sarjam 3-4 éves lehetett, mikor megütött. Úgy csináltam, mintha sírnék.

Ő: -Anyu, ne így sírjál!

Én: -Hát hogyan?

Ő: -Hogy folyjon a szemednek a nyála!
Válasz erre

Előzmény: ( #2 ) kvízcity 33 2010-02-03 13:52:18
kvízcity 33 ( #2 ) 2010-02-03 13:52:18
Privát üzenet
nagyobbik lányom mikor a torka fájt:

"Berekedt a köhögőm"
Válasz erre

Nortonka ( #1 ) 2010-02-03 13:43:49
Privát üzenet
Gondolom, mindenkinek vannak ezzel kapcsolatban emlékei, nekem legalábbis rengeteg.
Most gondolkodtam kérdéseken a tervezett kvízemhez, és eszembe jutott:

A legkisebbik sarjam óvodás korában a búbospacsirtát JÁRDÁNSZALADÓ-nak hívta.
Válasz erre

1 
FőoldalAdataimKvízKvíz RanglistaÜzenetekIsmerőseimKéptárFórum
E-mail cím:
Jelszó:        
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavam

Kapcsolat: info@kvizcity33.hu
2008 Kvízcity33.hu. Minden jog fenntartva!
Polgári Kvízjáték oldal